Geschiedenis

geschiedenis_fEigenaar Fons Kuiphuis begon als middelbare scholier al met het bouwen van kleine aanhangertjes in de schuur achter het huis van zijn moeder. Maar zijn carrière nam eerst nog een andere wending.

Tijdens een cursus hydrauliek en pneumatiek discussieerde hij met zijn medestudenten over de mogelijkheden voor kachels in openhaarden. Hij begon te experimenteren met het bouwen van dergelijke kachels. Van deze hobby maakte hij zijn beroep en bedrijf.

Toen er naar zijn zin teveel concurrentie ontstond op deze markt, stapte hij volledig over op de wagenmakerij. Hij begon – net als zijn vader – met het bouwen van aanhangwagens, trailers en carrosserieën.Kuiphuis senior bouwde in de jaren veertig en begin jaren vijftig houten wagens. Toch heeft Kuiphuis junior het bedrijf van zijn vader nooit bewust meegemaakt.

Zijn vader stopte noodgedwongen met de wagenmakerij en overleed toen Kuiphuis junior 10 jaar oud was. Maar zijn zoon heeft de passie voor wielen en alles wat draait – waarschijnlijk via de genen – meegekregen.